2012. június 7., csütörtök

Lucca, Olaszország

Variációk egy témára avagy hogyan jussunk el olcsón  Roger Hodgson koncertjeire 1. rész

 

 A   tegnapi bejegyzésben  a volt Supertramp- zenész turnéját ajánlottam.
Most a  koncertturné néhány európai állomására próbálok  jegyvásárlási/ eljutási lehetőségeket bemutatni.
A turné állomásai megtekinthetők itt:
http://www.rogerhodgson.com/documents/tour.html
A júliusi állomásokkal kezdeném, mert júniusra  igazán olcsó jegyet ilyenkor már nem lehet kapni.

 

Koncert Július 18, Lucca, Olaszország


Először két kedvenc fapadosomat néztem meg.
Wizzair  Bukarest-Pisa július  17-én  169 RON, Pisa-Bukarest július19-én  169 RON
Ryanair   Budapest- Pisa  július 16-án 10.304 Ft, Pisa- Budapest július 20-án 7.834 Ft.

A Pisa és Lucca közötti távolság kevesebb, mint 20 km, ha lenne biciklikölcsönző a pisai reptéren, azt írnám, hogy még biciklivel is el lehet jutni a koncertre.
pisai repülőtér honlapja szerint a repülőtér 1 km-re van Pisa központjától, 80 km-re Firenzétől.  Firenze, Siena , Lucca, Viareggio és Pisa irányába indulnak buszok, a vonatállomásig pedig 40 m-t kell gyalogolni. Jól olvastad, 40 métert, ez a repülőtér van legközelebb egy vasútállomáshoz.  Jegyeket a  reptéri információs pultnál is lehet vásárolni.
Az  olasz vonattársaság honlapján  kerestem rá a Pisa repülőtér- Lucca jegyre:  6 $  - ba kerül.

Aki nem akar  Budapestig vagy Bukarestig utazni, repülhet pl Kolozsvárról vagy pedig Temesvárról  Bolognaba.
Wizzair Kolozsvár- Bologna (Forli) július 16-án 243 RON, július 18-án 113 RON. Bologna (Forli) - Kolozsvár július 20-án 163 RON.
Wizzair Temesvár- Bologna (Forli) július 15-én 129 RON, július 18-án 59 RON. Bologna (Forli)- Temesvár július 22-én 339, július 25-én 209 RON.

A Forli repülőtér honlapja  szerint 3,50 euróért 20-30 percenként közlekedő busz visz ki a vonatállomásra. Jegyek a sofőrnél vásárolhatók.
Az olasz vonattársaság honlapja  szerint a Bologna- Lucca jegy  21 $  - ba kerül.

A repülőjegyárak MA és MOST érvényesek, és mivel közeledik az indulás ideje, biztosak lehettek abban, hogy szinte naponta (sőt, óránként is) nőni fognak.

Összefoglalva- a három repülőjárat akármelyikével, ha csak kézipoggyásszal utaztok,  100 euró körül van személyenként maga az út, minden költséget  beszámítva.  Költségekről írtam még Foglalás lépésről lépésre bejegyzésemben is.

Utazással eltöltött idő: repülőutanként 1-2 óra között (kevesebb a repüléssel töltött idő, mint eljutni a repülőtérre).  Vonattal kevesebb mint egy óra Pisa- Lucca, kb. két óra Bologna-Lucca.

Én mindenképpen megtenném azta 80 km-t  Firenzéig, vonattal vagy busszal. Kár lenne kihagyni az egyik legszebb olasz várost.

Az utakat kombinálni is lehet. Például Wizzair-rel Kolozsvár- Bologna, onnan vonattal (ajánlatos körjegyet kérni, olcsóbb ) Bologna- Firenze- Lucca- Pisa, majd Ryanair-rel Pisa- Budapest.

Akármelyik variánst  választjátok, mindenképpen menjetek be Pisaba. Egy km  megtételével megszabadultok attól a frusztrációtól, hogy rólatok még nem készült kép, ahogy fél kézzel tartjátok a ferde tornyot. A Pisai repülőtérre/ repülőtérről busszal is mehettek, akár Luccaig is.

Rómát viszont –ez alkalommal- hagyjátok ki. A térképen közel van, de gyakorlatilag a júliusi kánikulában még légkondicionált vonaton se nagy élmény olyan sokat utazni.  Róma minden szempontból megér egy külön utat. Ráadásul olcsóbb Erdélyből Rómába repülni, mint Bolognaból Rómába vonatozni. Keressetek csak rá a Wizzair, illetve az  olasz vonattársaság honlapján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések