2012. június 6., szerda

Roger Hodgson - európai turné

A  lenti soroknak elvileg semmi közük a fapadosokhoz.

Minimális változtatásokkal bemásolom Kanadában élő volt egyetemi kollégám sorait.  Laci olyan lelkesen írt Roger Hodgson koncertjeiről, hogy eldöntöttem- a következő bejegyzésemben a koncertturné néhány európai állomására próbálok majd jegyvásárlási/ eljutási lehetőségeket bemutatni.

És akkor következik a Laci írása- ezúton is köszönöm mindannyiunk nevében, akik boldogult ifjúkorunkban Supertramp- rajongók voltunk.


 "Kényeztessétek magatokat!

Tudom, hogy nem egyszerű Német-, Francia- vagy Olaszországba koncertre menni, de mivel hallottam, hogy sokszor relatív olcsón lehet Európában repülni azokkal az úgynevezett Fapados járatokkal, gondoltam, nagyon szép ajándékot szerezhetnétek magatoknak, ha elmennétek Roger Hodgson koncertjére. Kolléganőnk a mestere a fapadosoknak.

Miért javasolom éppen ennek a lehet ismeretlen zenésznek a koncertjét? Azért mert a dalainak legalább hetven százalékát ismeritek, hisz a mi ifjúságunk idején volt legnépszerűbb az együttes, amiben játszott: a Supertramp. A Supertramp szétbomlása után egyedül, vendégzenészekkel turnézik, és azokat a számokat játssza csak, amiket egyedül ő, vagy közösen Rick Davis-sel szerzett az együttesben . Szerencsére ő azoknak a számoknak a szerzője vagy társszerzője amiket igazán szerettem. Hangja összetéveszthetetlen. Zenéjének lírája megéri azt, hogy fáradságot vegyünk a fordítására mert úgy az igazi s talán úgy jó menni a koncertre, hogy bemelegítőül pár napig elemezzük otthon lemezről, Cd-ről vagy számítógépről a számokat, felújítjuk emlékezetünkben a dallamot, hogy a koncerten, még ha magunkban is, de dúdolni tudjuk a dalokat s engedjük magunkat átszellemülni.

Javasolom, nézzétek meg az időpontokat és kombináljátok össze a koncertet egy európai párnapos szabadsággal, évfordulóval, születésnappal vagy bármivel, ami indokolhatná azt, hogy elkényeztessétek magatokat. Garantálom, nem fogjátok megbánni. A mi számunkra a legemlékezetesebb, legszívhezszólóbb koncert volt azok közül amikre csak emlékszem. Igaz nem kellett messze mennünk, hisz csupán 15km távolságban volt az előadóterem.

Ha az élő koncertet nincs is lehetőség megnézni, akkor is remélem, hogy a videókkal egy kellemes órát eltölthettek.

A YouTube-on meghallgatható elég sok száma, de vannak olyanok amikre nem kaptam meg a linket.

Ízelítőül hallgassatok bele. Legyen megfelelő hangerőre eresztve az erősítő póráza !!!
Itt van egy zenével teletűzdelt interjú ami közelebb hozhat hozzá mint emberhez és hogy a zenéjét is más szemmel fogyaszthassátok. Lehet van magyar fordított felirata is az interjúnak. Ha nem, akkor is elég szépen s tagoltan beszél, nem nehéz megérteni a lényeget

Nagyon sok találat van rá,  ha csak beírod a YouTube keresőjébe a Roger Hodgson nevet.
Itt van a link az európai turnéjának állomásairól:

Kellemes szórakozást!
Laci"










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések