2013. január 17., csütörtök

Marosvásárhelyről indít járatokat a Ryanair


"Április 30-ától újabb légitársaság működtet járatokat a marosvásárhelyi Transilvania repülőtérről. A Ryanair fapados légitársaság aligazgatója, Kate Sherry tegnap sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a cég második romániai bázisát Marosvásárhelyre telepíti, ahonnan Brüsszel és Pisa felé üzemeltet légi járatokat.
Több mint egyéves tárgyalások zárultak sikeresen: a Transilvania repülőtér vezetősége és a Ryanair low-cost légitársaság között létrejött szerződés értelmében 2013. április 30-tól a légiszolgáltató két járattal avatja fel marosvásárhelyi bázisát. Egyelőre Brüsszel és Pisa irányába indít gépeket a szolgáltató, de Kate Sherry, a Ryanair aligazgatója nem zárta ki annak a lehetőségét sem, hogy jövőben újabb járatokat indítsanak."


"Marosvásárhelyről is indít járatokat az ír Ryanair diszkont légitársaság - jelentették be szerdán az erdélyi városban.
Európa legnagyobb diszkont légitársasága április végén, illetve május elején indítja első brüsszeli és pisai járatát az erdélyi repülőtérről heti négy alkalommal - közölte Kate Serry, a Ryanair fejlesztési igazgatója. Terveik szerint az idén 30 ezer utast fognak szállítani a két marosvásárhelyi járaton. A légitársaság becslése szerint a Romániából induló és az oda érkező járataikon összesen 80 ezer utast szállítanak 2013-ban.
A repülőteret működtető Maros megyei önkormányzat és a légitársaság öt évre kötött szerződést. A Kolozsvártól 110 kilométerre lévő erdélyi város repülőterének tavaly 305 ezer utasa volt, a létesítményt működtető önkormányzat 400 ezerre akarja növelni az idén ezt a létszámot.
A Ryanair a második diszkont légitársaság a Wizz Air után, amely a marosvásárhelyi repülőtérről indít járatokat. Az ír társaság romániai úti céljai között eddig csak a Fekete-tenger parti Konstanca város szerepelt."

Repülőjegyek ára

Ma jelentek meg a marosvásárhelyi repülőjegyek a RyanAir honlapján.
Marosvásárhely- Pisa, illetve Pisa- Marosvásárhely májusban vagy  júniusban: egy út ára 27,99 és 42,99 Euró között van.
Marosvásárhely- Brüsszel, illetve  Brüsszel- Marosvásárhely májusban vagy  júniusban: egy út ára  34,99  Euró.

Ha nagyon pontosak akarunk lenni, akkor Charleroi, nem pedig Brüsszel. A Wizzair és a Ryanair-gépek  is a Charleroi- repülőtéren szállnak le, 45 km-re Brüsszel központjától.

A fenti árak a  teljes tranzakciós érték 2%-át jelentő bankkártyás fizetési díjat  nem tartalmazzák.
A RyanAir –jegy árában viszont nagy kézipoggyász  van, nem pedig kis kézipoggyász, mint a WizzAir-nél. Lásd   Kézipoggyász illetve Kézipoggyászdíj a WizzAir járatain  bejegyzéseimet.

Tehát internetes-utasfelvétellel, NAGY  kézipoggyásszal  a fenti árakra csak 2%-ot kell rászámítani.

Amit még fizetned kell- a repülőtéri transzfer. Erről részletesen  Repülőtéri transzfer bejegyzésemben írtam.
Röviden annyit, hogy  hogy Marosvásárhely központjából a repülőtérre a legegyszerűbb (és legolcsóbb) a Balinttrans kisbuszával kimenni. A kisbusz a főtérről indul (Rózsák tere, Tarom iroda előtt), a honlap szerint 11,30-kor.  Egy út ára 7 lej, tehát kevesebb, mint 2 euró.

pisai repülőtér honlapja  szerint  a repülőtér 1 km-re van Pisa központjától, 80 km-re Firenzétől.  Firenze, Siena , Lucca, Viareggio és Pisa irányába indulnak buszok, a vonatállomásig pedig 40 m-t kell gyalogolni. Jegyeket a  reptéri információs pultnál is lehet vásárolni.

Charleroi-ból Brüsszelbe pedig egy jó óra alatt lehet busszal/ vonattal bejutni, kb. 10 Euróért:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések