2012. október 4., csütörtök

Kézipoggyászdíj a Wizz Air járatain



A repülőtéri buszra várva:
NAGY kézipoggyászok Marosvásárhely főterén
Tegnap  jelentették be-  ingyenes csak a kis kézipoggyász marad, vagyis a legfeljebb 42x32x25 cm-s csomag. A nagy kézipoggyászért, tehát az 55x40x20 cm-s kézicsomagért ezután 10 eurós illetéket kell majd fizetnünk.   Mindkettőre vonatkoznak  a Kézipoggyász  bejegyzésemben felsorolt feltételek.
Természetesen ezután is egyetlen kézipoggyászt lehet majd felvinni a gép fedélzetére, az 55x40x20 cm-nél nagyobb csomagokat pedig  ezután is feladott poggyászként kezelik majd.




 
Örökzöld kézipoggyász bejegyzésemben írtam a új kézipoggyász szabályzat  teszteléséről.

Következzenek a szemelvények. Kommentár nélkül.



„A próbaüzemet követően valóban bevezeti a Wizz Air a kézipoggyászért felszámolandó díjat. Cserébe több hely lesz a fedélzeten, kevesebbe kerülnek majd a jegyek - ígérik.”

„Október 24. után a nagyobb kézipoggyászokért fizetni kell a légitársaságnál, a jegyárak viszont csökkennek.
A kisebb kézipoggyászokért továbbra sem kell fizetni, de a 42x32x25 centinél nagyobb poggyászok után 2750 forintot kér a lila-fehér légitársaság.  Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy azok a csomagok, amik nem férnek a szék alá, azokért fizetni kell.
Azok, akik október 4-től foglalják le október 24. utáni utazásukat, azoknak már meg kell fizetni az új díjat. Jó hír viszont, hogy a repülőjegyek árát 1400 forinttal csökkentik, így igazi bevételnövekedésre nem számít a cég. Így a cég jobb helyzetbe kerül a nagy konkurensnek számító Ryanairrel szemben. Értékesítési szempontokból mindenképpen, mert az ír cég olcsó jegyárai mellé számos különdíjat számolhat fel. Ebben az alulígérgetésben került most egyértelműbb helyzetbe a magyar gyökerű fapados.”


„A Wizz Air járatain ezentúl 10 eurót kell fizetni a fedélzetre felvitt, nagyobb méretű kézipoggyász után is - jelentette be a társaság szerdai sajtótájékoztatóján. A cég azzal indokolja a lépést, hogy a London-Katowice járaton, ahol korábban kísérleti jelleggel bevezették az újítást, az utasok örömmel fogadták azt.
Ez azt jelenti, hogy ingyen csak a legfeljebb 42x32x25 centiméter nagyságú csomagokat lehet majd felvinni a Wizz Air gépeire, bár a súlyhatár továbbra is 10 kg marad. Az ennél nagyobb, de legfeljebb 56x45x25 centiméteres kézipoggyászért fizető utasok ugyanakkor hamarabb szállhatnak be a gépbe, és nem fordulhat elő, hogy a kis táskákkal telepakolják a felső csomagtároló rekeszeket.
A döntés azokat érinti, akik október 4-től foglalják le jegyüket, és október 24-én vagy azután repülnek. A 10 eurós díj csak online foglalás esetén érvényes, ha az utasok a repülőtéren jelentik be, hogy kézi csomagjuk van, 20 eurót kell fizessenek.
A Wizz Air évente körülbelül 2,8 millió utast szállít Romániából és Romániába. Mivel a felmérések szerint az utasok 25%-a fogja igénybe venni a kézipoggyász-szállítási opciót, a Mediafax számításai szerint a vállalat körülbelül 7 millió eurót kaszál majd a tarifából. „


„A WizzAir új kézipoggyász-szabályzata szerint a fedélzetre felvihető, de nagyobb méretű táskák után fizetni kell. A légitársaság ettől megtakarításokat remél, ami olcsóbbá teheti a repülőjegyeket.
Azoknak az utasoknak, akik a téli menetrend kezdetétől, azaz október 4-étől foglalják le helyüket október 24-i vagy az utáni járatra, nagy méretű kézipoggyászaikért 2750 forintot kell kicsengetniük. Cserébe a WizzAir eltörölte a fedélzetre felvihető táskák tíz kilogrammos súlyhatárát.
A légitársaság az Európában szokásos 56 x 45 x 25 centiméterben illetve 60 literben határozta meg a nagyméretű kézipoggyászt. Kis táskát – laptoptáskát, kis hátizsákot, retikült – továbbra is ingyen lehet felvinni a fedélzetre.
Az intézkedéstől a WizzAir azt várja, hogy racionálisabban csomagolnak az utasok, azaz kevesebb nagy gurulós bőröndöt visznek a fedélzetre, így kevesebb üzemanyagot fogyaszt a gép, mert könnyebb lesz, gépenként átlagosan száz kilóval, ami éves átlagban félmillió kilogramm üzemanyag megtakarítását és így 450 ezer euró költségcsökkentést hozhat.
Azzal, hogy kevesebb nagy poggyászt hurcolnak le a gépről az utasok, átlagosan 34 másodperccel csökkenhet a fordulási idő, ami ugyancsak megtakarításként jelentkezik. A társaság az így megfogott összegeket visszaforgatja és minden október 24-i vagy annál későbbi járatra újonnan foglalt jegy árát 1400 forinttal csökkenti. Az új szabályzat nem vonatkozik azokra a járatokra, amelyeket a WizzAir Ukrajna működtet.
Az új szabályozás bevezetését egy hónapos teszt előzte meg a társaság London-Katowice járatán. Az ottani tapasztalatok azt mutatták, hogy az utasok körülbelül 20 százalékkal kevesebb nagy kézipoggyászt vittek fel a gépre.
Az utasok a biztonsági ellenőrzés után a reptéren vásárolt termékeket továbbra is ingyen vihetik fel a járatra. A szabályzat ugyancsak nem vonatkozik az október 4-e előtti foglalásokra, illetve az október 24-e előtt induló járatokra, kivéve a próbaüzemben részt vevő London-Katowice desztinációt, ahol a szabályzat már életbe lépett - hangzott el a WizzAir szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten.”


„A Wizz Air utasai tízeurós illetéket lesznek köteles fizetni, ha egy 42x32x25 centiméternél nagyobb kézicsomaggal szállnának fel a repülôre, jelentette be a szerdai sajtótájékoztatón a low cost légitársaság. Az intézkedés mától lép érvénybe azon utasok számára, akik október 24-étôl foglalnak le utazási jegyet. Jelenleg ingyen szállíthatók az utastérben a kézipoggyászok. A repülôtéren, a biztonsági ellenôrzés után vásárolt javakat továbbra is fel lehet vinni az utastérbe.”
Kézipoggyász az ülés alatt!!!!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések